UITSTEKEND ONDERWIJS

TAOIST ALCHEMICAL STUDIES CENTER TASC

Vanaf 1990 zijn wij bij TASC of Taoist Alchemical Studies Center bezig met onderzoek naar taoïstische cultuur en organiseren onderwijs in België en andere landen via ons onderwijsinstituut China Arts College (CAC). Wij zetten ons beste beentje voor om studenten alles te leren wat taoïstische praktijken en filosofie te bieden hebben. Als professionele taoïstische experts met vele decennia onderzoeks- en onderwijservaring zorgen wij dat onze studenten hun verborgen mogelijkheden ontdekken door het beoefenen van taoïstische innerlijke krijgskunsten, taoïstische innerlijke alchemie en qigong. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie!

CAC & TASC zijn instituten die resorteren onder China Arts vzw, ondernemingsnummer: 0441860536, met zetel te 2018 Antwerpen, Ballaarstraat 114, RPR Antwerpen.

THE SCHOLAR-WARRIOR.png

TAIJIQUAN LESSEN

Onze taijiquan krijgskunstlessen geven jou toegang tot alles wat taijiquan te bieden heeft, zowel in de praktijk als qua achtergronden.

Leer hoe neijin (energievormen) en yi (focus en concentratie) te ontwikkelen, pas deze toe in realistische martiale toepassingen en leer ze te gebruiken om je gezondheid te verbeteren of te herstellen. Train sterke en flexibele benen en rug, leer ontspannen en verwerf inzicht in hoe het menselijk lichaam in al zijn facetten werkt. Wij beoefenen de Yang stijl zoals die ontwikkeld werd in Shanghai gedurende de jaren 20 en 30 van de twintigste eeuw. De Dong Yingjie en Tian Zhaolin tradities liggen aan de basis daarvan en Yue Huanzhi voegde alchemistische werkwijzen toe aan de krijgskunst. Wij onderwijzen standentraining, sets, traditionele wapens (stok/speer, rechte zwaard, sabel, waaier, hellebaard) en martiale toepassingen (tuishou, sanshou, free fighting). Verwacht geen gewone, oppervlakkige Taijiquan, maar een no-nonsense authentieke, leuke en tegelijk ernstige krijgskunst- en gezondheidstraining!

BGZ DRAGON.png

YUANQIGONG LESSEN

Op basis van de principes van taoïstische innerlijke alchemie van meer dan 1.000 jaar geleden en taoïstische gezondheidstraining en meditatieve training is yuanqigong het perfecte middel om een gezond en ontspannen persoon te worden. De voornaamste trainingen zijn: standentraining (zhanzhuang met spontane beweging), zittende meditatie (zuowang of zitten en vergeten), ademtraining (tingxifa of luisteren naar de adem/wuxifa of vijf ademhalingen methode), zelfmassage (ziwo anmo), korte sets (zoals wuqinxi/spel van de vijf dieren, qinglonggong/oefeningen van de blauwgroene draak, enz.), loopoefeningen (zoals baxian xinggong/loopoefeningen van de acht onsterfelijken), enz. We geven ook alle achtergrondsinformatie om je het waarom, hoe, wat en wanneer van de training te helpen begrijpen. En dan is de training ook nog heel leuk om doen!

DSCF7789_edited.jpg

BAGUAZHANG & XINYIQUAN INNERLIJKE KRIJGSKUNSTEN LESSEN

Baguazhang uit de Liang Stijl (Beijing) is een mooie en krachtige versie van de innerlijke krijgskunst die "de handpalmtechnieken van de acht trigrammen" heet.

Wij onderwijzen gezondheidstraining, standentraining en energie-ontwikkeling, sets, traditionele wapens en realistische krijgskunsttoepassingen.
De oudste innerlijke krijgskunst (17de eeuw) is xinyi(liuhe)quan, een krijgskunst die ongeveer 300 jaar geheimgehouden werd in een paar Hui (Chinese moslim) dorpen in de provincie Henan. De bewegingen van tien dieren (zoals de tijger, draak, slang, zwaluw, aap, enz.) vormen de basis van de trainingen en zij geven deze zeer directe en realistische krijgskunst haar tweede naam, shidaxing of de tien grote vormen. Dit is hoe zij genoemd wordt in Zuidoost-China, waar wij xinyiquan leerden. Xinyiquans technieken zijn erg direct, fris wild en extreem praktisch. De praktijk is trouwens ook geworteld in taoïstische alchemie. Leer de standen, bewegingen, sets, gezondheidstrainingen, krijgskunsttoepassingen, traditionele wapens en echte gevechtstechnieken.
Beide krijgskunsten zijn (nog) niet echt wereldberoemd, maar als we op de enthousiaste reacties van onze studenten mogen afgaan, verdienen zij dat wel!

IMG_3059.JPG

NEIDAN/INNERLIJKE ALCHEMIE LESSEN

Taoïstische alchemie wordt door taoïsten beschouwd als de hoogste praktijkvorm en ook voor de moderne, westerse mens heeft taoïstische alchemie heel wat te bieden.

Alle huidige scholen van neidan of innerlijke alchemie zijn schatplichtig aan wat door de stichter van onze traditie, Zhang Boduan (984 - 1082), doorgegeven is. Wij onderwijzen de Yinyang Traditie van de Zuidelijke Alchemie (Jindan Nanzong Yinyangpai), een hoogst sociale, erg praktische methode die zich richt op authentieke effecten en illusies en hallucinaties bestrijdt. Helaas komen de illusies vaak voor in de zogenaamde alchemistische scholen van deze tijd en dat brengt beoefenaars in gevaar. Overgeleverd door vele generaties van hoogst bekwame alchemisten, dokters en geleerden - en dus door en door getest - biedt onze werkwijze je veilige resultaten en de hoogste kans op vooruitgang en inzicht. Leer de filosofie, begrijp hoe je microcosmos (je lichaam) werkt en doorgrond de macrocosmos (de grote ruimte-tijd) en voel de "neveneffecten": gezondheid, vitaliteit, creativiteit, verlichting en levensvreugde. Waar wacht je nog op?

flyerfoto 2.jpg

ANDERE LESSEN

Taoïsme is in de eerste plaats een praktijk, een levenswijze, maar wij begrijpen dat je allicht ook op zoek bent naar diepgaande kennis van de (theoretische/filosofische) achtergronden.

Als je de praktijken echt wilt begrijpen of onderzoek wilt verrichten, heb je nood aan de studie van de filosofie, de geschreven bronnen (en de taal waarin ze geschreven zijn, namelijk Klassiek Chinees), Chinese Taoïstische Geneeswijzen en Chinese cultuur in het algemeen. Wij bieden je die kennis aan door middel van lezingen, theoretische cursussen, individuele programma's en boeken. Bekijk ons programma voor wat beschikbaar is of stuur ons een bericht als je specifieke vragen hebt en dan bekijken wij wat we voor jou kunnen doen.

IMG_3061.JPG

UNIEKE KENNIS DELEN

OVER CHINA ARTS COLLEGE/CAC

Ons onderwijsinstituut, China Arts College (CAC), biedt je de hoogste kwaliteit van onderwijs. CAC werd in 1990 gesticht door professor dr. Dan KJ Vercammen en Master of Taoist Arts An Woestenborghs om taoïstisch alchemistisch geïnspireerde krijgskunsten, oude taoïstische alchemistische en medische praktijken uit de Jiangnan regio in Zuidoost-China te bewaren, bewaken en over te leveren.

Twee taoïstisch geïnspireerde praktijken uit meer noordelijke regio's van China, namelijk Liang Stijl baguazhang (uit Beijing) en xinyiliuhequan (oorspronkelijk uit de provincie Henan maar geadopteerd door Jiangnan experts), worden ook door ons onderwezen. Alle informatie en praktijken die wij doorgeven worden ondersteund door modern wetenschappelijk research, dat uitgevoerd wordt door TASC, ons researchinstituut. Prof. Vercammen is antropoloog, filosoof en sinoloog (PhD Gent Universiteit, 1990; postgraduaire studies Fudan University, Shanghai 1985-6), maar ook een Chinese taoïstische arts en alchemist en een krijgskunst expert met meer dan 40 jaar ervaring. Wij hebben een warm en uitnodigend instituut gecreëerd waar je aan je eigen tempo kunt studeren en waar je zeker kunt zijn van hoog kwalitatief onderwijs. Wij willen ervoor zorgen dat al onze studenten hun vaardigheden kunnen ontwikkelen, terwijl studeren aan het CAC ook betekent dat je veel leert over je leven(swijze) en over hoe je wat je leert in je dagelijkse bestaan kunt toepassen. Daarom willen wij niet dat onze studenten lege oefeningen trainen of onmogelijke, onrealistische resultaten nastreven. Het hoe van wat je doet is veel belangrijker dan het wat en wij kunnen je stimuleren om op efficiënte wijze je eigen potentieel te vinden. Hierdoor wordt het belichamen van taoïstische ervaring en kennis op individueel vlak mogelijk, zodat jij jouw leven rijker, beter, gezonder en langer kan maken. Het aantal deelnemers aan groepslessen wordt met opzet beperkt gehouden en individuele en online sessies zijn mogelijk.

KENNIS DELEN

CURSUSSEN, PROGRAMMA'S & OPLEIDING

TASC/CAC is uniek. Wat wij bieden is moeilijk elders te vinden. Onze uitgebreide kennis komt rechtstreeks uit levende en geschreven Chinese bronnen en onze westerse wetenschappelijke scholing en meer dan 40 jaar onderwijservaring garanderen dat wij de vergelijking met instituten uit binnen- en buitenland makkelijk doorstaan. Openheid, humor en vakkennis zijn slechts enkele van onze karakteristieken. Een rijke keuze aan studieonderwerpen, programma's aangepast aan de noden van de student en de mogelijkheid tot het behalen van een Chinees/internationaal diploma geven je uitzicht op het optimaal ontplooien van je capaciteiten en persoonlijkheid. Neem contact op voor een lijst van cursussen en workshops, voor de opleidingsgids en voor onze nieuwsbrief.

NIEUWS & UPDATES

Via deze link vind je onze meest recente nieuwsbrief.

Hieronder delen wij een aantal video's die ons instituut en onze trainingen voorstellen.

LIANG STIJL VAN BAGUAZHANG

De Liang stijl van baguazhang werd ons overgeleverd door Li Ziming, discipel van Liang Zhenpu. Liang Zhenpu was een van de belangrijkste discipelen van de baguazhang stichter Dong Haichuan.

Subscribe to Get Updates

DONG YINGJIE STIJL TAIJIQUAN UIT SHANGHAI & TAOÏSTISCHE TEMPELS IN DE REGIO JIANGNAN

TAIJIQUAN TUISHOU & SHANSHOU GEVECHTSTRAINING EN WAPENTRAINING UIT TIAN ZHAOLIN STIJL

Een belangrijke substijl van de Yang traditie van taijquan werd door groot taijiquan expert Dong Yingjie onderricht als "Dong stijl" in Shanghai in de jaren dertig van de twintigste eeuw. Deze versie is sterk beïnvloed door de oude Li stijl (ook Hao/Wu stijl genoemd) en is complexer dan de huidige Dong stijl en werd nog verder uitgediept door meesters met taoïstische achtergronden, zoals Yue Huanzhi. Wij onderwijzen zowel de oude Dong stijl als de Yue Huanzhi traditie.

Onze taijiquan gevechtstraining en wapentraining komen vooral uit de Tian Zhaolin traditie, zoals die in Shanghai onderwezen werd. Ook Tian was een van de belangrijkste taijiquan meesters van de twintigste eeuw.

Subscribe to Get Updates

XINYILIUHEQUAN/SHIDAXING UIT SHANGHAI & DE REGIO JIANGNAN

Subscribe to Get Updates

Xinyiliuhequan is de oudste van de drie innerlijke krijgskunsten en werd gedurende een 300-tal jaar geheim gehouden in enkele moslimdorpen in Henan. In de twintigste eeuw begonnen enkele meesters het te onderwijzen aan moslims en niet-moslims in Shanghai en de regio Jiangnan. Als eerste Westerling leerde Dan KJ Vercammen het daar vanaf 1985. De lange naam "xinyiliuhequan" kreeg in Shanghai een alternatief: "shidaxing" of "de tien grote vormen" (wat verwijst naar de tien dieren die geïmiteerd worden in deze frisse, wilde krijgskunst).

100_0048_edited.jpg
TJQ SHANTONGBEI_edited.png
DSCF7789.jpeg
jindan_congres1.jpg
flyerfoto 2.jpg
DRUNKEN IMMORTAL ON THE ROCKS.jpg
BGZ DRAGON.png
100_0038.jpg

LESDAGEN & UREN

Maandag-woensdag: 19:30 - 21:30
Zaterdag: 10 - 15/17
Zondag: 10 - 15/17

Contacteer ons voor precieze info

CONTACT

Contact us for more information about courses, workshops, personal programs, distant learning, etc. We'd love to hear from you!

Ballaarstraat 114
2018 Antwerpen
Belgium

+32(0)32 48 13 87

  • facebook

Your details were sent successfully!

P1020153.jpg