top of page
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • TikTok
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

China Arts College
Taoïstische Innerlijke Alchemie binnen Handbereik

Taoïstische Innerlijke Alchemie kan je veel bieden. Door het te beoefenen kun je je gezondheid verbeteren, je intelligentie verhogen en vrij worden in geest en lichaam.

 

Het China Arts College (CAC) is de beste plek om alles over Taoïstische Innerlijke Alchemie, de cultuur errond en verwante praktijken, zoals de Innerlijke Krijgskunsten, te leren.

 

China Arts College werd in 1990 opgericht door Master of Taoist Arts An Woestenborghs (Chinese naam: Wu An en taoïstische traditienaam: Wu Zhirou) en Dr. Dan KJ Vercammen (Chinese naam: Fei Dan en taoïstische traditienaam: Fei Danning). Wij bieden cursussen, lezingen, workshops en seminars van de hoogste kwaliteit. Daarvoor putten wij uit rechtstreekse Chinese bronnen en baseren wij ons op tientallen jaren praktijkervaring op hoog niveau en op meer dan 35 jaar antropologisch en sinologisch onderzoek, verricht door ons research instituut, Taoist Alchemical Studies Center TASC. De resultaten van het onderzoek publiceren wij onder de vorm van boeken en artikels.

DSCF7562.jpeg

Bronnen
onze origine en middelen

Wij vertegenwoordigen de Yinyang School van het Gouden Cinnaber, een 1.000 jaar oude alchemistische traditie uit de Jiangnan regio in Zuidoost-China. Onze kennis komt van taoïstische alchemie meesters van deze traditie en uit onze eigen praktijkervaring en wetenschappelijk research.  Onze voorgangers droegen ons op om taoïstische disciplines zoals door taoïsme geïnspireerde innerlijke krijgskunsten en schone kunsten uit te dragen. Ons instituut beschikt over een uitgebreide Chinese bibliotheek met duizenden werken. Relevante Westerse boeken zitten ook in onze collectie.