top of page
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • TikTok
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

China Arts College
Taoïstische Innerlijke Alchemie binnen Handbereik

Taoïstische Innerlijke Alchemie kan je veel bieden. Door het te beoefenen kun je je gezondheid verbeteren, je intelligentie verhogen en vrij worden in geest en lichaam.

 

Het China Arts College (CAC) is de beste plek om alles over Taoïstische Innerlijke Alchemie, de cultuur errond en verwante praktijken, zoals de Innerlijke Krijgskunsten, te leren.

 

China Arts College werd in 1990 opgericht door Master of Taoist Arts An Woestenborghs (Chinese naam: Wu An en taoïstische traditienaam: Wu Zhirou) en Dr. Dan KJ Vercammen (Chinese naam: Fei Dan en taoïstische traditienaam: Fei Danning). Wij bieden cursussen, lezingen, workshops en seminars van de hoogste kwaliteit. Daarvoor putten wij uit rechtstreekse Chinese bronnen en baseren wij ons op tientallen jaren praktijkervaring op hoog niveau en op meer dan 35 jaar antropologisch en sinologisch onderzoek, verricht door ons research instituut, Taoist Alchemical Studies Center TASC. De resultaten van het onderzoek publiceren wij onder de vorm van boeken en artikels.

DSCF7562.jpeg

Bronnen
onze origine en middelen

Wij vertegenwoordigen de Yinyang School van het Gouden Cinnaber, een 1.000 jaar oude alchemistische traditie uit de Jiangnan regio in Zuidoost-China. Onze kennis komt van taoïstische alchemie meesters van deze traditie en uit onze eigen praktijkervaring en wetenschappelijk research.  Onze voorgangers droegen ons op om taoïstische disciplines zoals door taoïsme geïnspireerde innerlijke krijgskunsten en schone kunsten uit te dragen. Ons instituut beschikt over een uitgebreide Chinese bibliotheek met duizenden werken. Relevante Westerse boeken zitten ook in onze collectie.

Waarom bij
China Arts College Studeren?

Studeer aan
eigen Tempo

Wij bieden jou een flexibel programma dat je aan je eigen noden kan aanpassen. Jouw tempo bepaalt. Of je nou alleen maar iets wil weten over taoïstische praktijken of je je echt wil verdiepen in de theorie en praktijk van de taoïstische innerlijke alchemie, taoïstische innerlijke krijgskunsten en taoïstische

lifestyle, wij zijn er om jou te helpen bij je zoektocht. In dit laatste geval kun je de opleiding volgen. Bekijk hier ons programma en start je taoïstische reis nu ...

Eenvoudig online inschrijven

Je kunt inschrijven voor onze cursussen door het online formulier hier in te vullen. Als je ons eerst wil spreken, kun je ons mailen of bellen. Je vindt onze contactgegevens onderaan deze homepagina.

Professioneel Onderwijs

Prof. Dr. Dan KJ Vercammen is doctor in Filosofie en Filologie (Antropologie en Sinologie, Universiteit Gent, 1990) en studeerde ook Oude Chinese Filosofie aan de beroemde Fudan University in Shanghai (1985-86). Sinds 1985 werd hij door taoïstische alchemisten opgeleid om alchemie te trainen en te onderwijzen, maar hij leerde ook taoïstische geneeswijzen, gezondheidstrainingen en krijgskunsten. In 1975 startte hij zijn zoektocht naar innerlijke alchemie en door het taoïsme geïnspireerde krijgskunsten. Vanaf 1982 doceert hij en geeft lezingen. Hij werkt vooral aan het China Arts College, maar wordt ook gevraagd om aan universiteiten, research instituten, en op congressen in het Westen en China te doceren. Hij heeft duizenden studenten onderwezen in Chinese talen en culturen en werd recent benoemd tot Directeur van de World Council of Sinologists in Beijing.

IMG_4020.jpeg
IMG_0601.jpg

Getuigenissen van onze Studenten 

De cursussen en programma's aan het China Arts College zijn geworteld in een coherente visie, die wetenschappelijk gefundeerd is. De atmosfeer in de les is ontspannen, gefocused en humoristisch. 

G.F., België

De lessen zijn helder en worden nauwgezet gedoceerd, zodat je er zelfstandig mee aan de slag kan gaan. Daarnaast zijn de lessen ook gewoon gezellig. Een goede sfeer is heel belangrijk. Het maakt dat ik de lessen kwalitatief zeer goed vind en dat tegen een lage prijs. Zeker als je kijkt wat je er voor terugkrijgt aan levenskwaliteit en dat is eigenlijk onbetaalbaar, toch?

G.R., Nederland

Eind jaren 80 van de vorige eeuw was ik om gezondheidsredenen op zoek naar een taijiquan-leraar. Gedurende mijn zoektocht heb ik bij verschillende leraren getraind, tot ik in 1991 bij Dan Vercammen les begon te nemen. Het verschil met wat ik tot dan toe van taijiquan gezien had, was enorm. Het leek een andere wereld. Wat oorspronkelijk gestart was als een wekelijkse avond taijiquan is uiteindelijk een levenswijze geworden.

D.K., Belgium

bottom of page