top of page

Wed, Mar 06

|

Antwerpen

Taijiquan woensdagavond lessen

Intensieve Donggong/Bewegingstraining: Avondlessen Taijiquan maan- en woensdagen van oktober tot juni

Time & Location

22 more dates

Mar 06, 2024, 7:30 PM – 9:30 PM GMT+1

Antwerpen, Ballaarstraat 114, 2018 Antwerpen, Belgium

About the event

Taijiquan

Intensieve Donggong/Bewegingstraining: Avondlessen Taijiquan maan- en woensdagen van oktober tot juni

Wij trainen de Yang Traditie van taijiquan. Binnen de Yang Traditie zijn in de loop van de twintigste eeuw diverse substijlen ontstaan. Onze werkwijze komt uit het Shanghai van de eerste helft van de 20ste eeuw, toen deze stad een bloeiende krijgskunstwereld was en een aantal grote namen een voorname rol speelden in de ontwikkeling van o.a. taijiquan. Wij zijn schatplichtig aan grootmeesters Dong Yingjie en Tian Zhaolin, beiden bekend als toonaangevende meesters die nauw betrokken waren bij de ontwikkeling van taijiquan zoals die door Yang Chengfu op gang gebracht was. Zij gaven in Shanghai les voor Yang, toen hij weer naar het Noorden van China vertrokken was. Dr. Dan KJ Vercammens voornaamste leraar, Dr. Fu Qinglong, werd getraind door Tian Zhaolin zelf en door Yue Huanzhi, een vriend en discipel van Dong Yingjie. In onze taijiquan trainingen willen wij onze studenten laten kennismaken met alle aspecten van de taijiquan krijgskunst: gezondheidstrainingen, standen en settraining, energietraining en focusontwikkeling, krijgskunsttoepassingen, wapentrainingen (rechte en gebogen zwaarden, lange stok, lans, hellebaard en waaier), theorie en filosofie en vooral ook de specifieke alchemistische toepassing die alleen eigen is aan onze werkwijze. Verwacht geen afgezwakt gymnastiekachtig of zweverig gedoe, maar authentieke krijgs- en gezondheidskunst.

In de avondlessen op woensdag ligt de nadruk volledig op de krijgskunst en partnerwerk:

  • toepassingen van de taijiquan bewegingen uit de sets metpartner(s)
  • fundamentele krijgskunsttrainingen (ontwijken,aanvalenverdediging,vasten vrij sparren, “zachte” harding, stoten/duwen/schoppen tegen dummy/kussens, ...)
  • tuishou (duwendehanden): fundamentele gevoels-enkrijgskunsttraining met partner volgens de negen essentiele technieken en extra elementen
  • sanshou (verspreidendehanden): vaste en vrije toepassingen van alle mogelijke taijiquan technieken en andere technieken (op een taijiquan manier uitgevoerd).

Praktische informatie:

  • plaats: China Arts College, Ballaarstraat 114, 2018 Antwerpen
  • tijd: 19:30–21:30u; deur open vanaf 19:15u
  • cursusgeld: proefles €20; 10 lessen: €190;  20 lessen: €350; 30 lessen: €498
  • inschrijven: via subscribe/RSVP knop ga je direct naar het inschrijfformulier

Share this event

bottom of page